Agave

Agaven er bestemt ikke en almindelig haveplante, men man kan nu se den store plante oftere på lune steder i haver, hvor der er plads til dem. Agavearten med sine ensfarvede blå blade, der er dækket af store torne, kommer fra Mexico, og de burde bestemt stå i fuld sol i vores land. Beskyttelse er nødvendig om vinteren. I en balje eller stor krukke er de også en juvel i haven eller på din terrasse.

Højde: 1 meter
Hvornår skal man så agave: plant om foråret
Blomstringstid: Ikke relevant
Latinsk navn: Agave
Anlægstype: tørreanlæg
Tequila er lavet af bladene af visse typer agave. De robuste blade bruges også til at lave reb eller tæpper.

2. Blå pude

Blå puder kommer oprindeligt fra bjergene og føler sig derfor mest hjemme i en stenhave. Planten kan modstå temperaturer på -25°C og holder sig grøn hele vinteren. Det er da et brugbart bunddække med en munter blomstring om foråret. Planten får en pudeform, når den udvikler sig godt.

Højde: 10 centimeter
Hvornår skal man så en blå pude: efterår
Blomstringstid: april, maj
Latinsk navn: Aubrieta
Plantetype: bunddækkende stenplante
Blå pude foretrækker et fugtigt sted, men den kan også tåle tørke.

Blå knapper

Den blå knap har en blå/lilla blomsterstand, hvorfra navnet er afledt. Disse flerårige blåblomstrende planter tolererer vores vinters lave temperaturer uden anstrengelse, men er mindre modstandsdygtige over for kraftig regn eller sne. Blå knapper spreder næsten ikke, og du kan derfor godt kombinere dem.

Højde: 70 centimeter
Hvornår skal du gå blå knapper: forår
Blomstringstid: juli og august
Latinsk navn: Succisa
Plantetype: flerårig haveplante
Blå knapper hører hjemme i en sydvendt have i rig jord. Tilstrækkelig sol er en nødvendighed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *